Hummus Asli Tel Aviv

Hummus Asli is een hummus restaurant (ook wel Hummussia genoemd) in het Noorden van Tel Aviv. Het is ook open op zaterdagen, wat daarmee direct de drukste dag is. Er is namelijk niet zo heel veel open op zaterdagen in Tel Aviv. Althans wat betreft hummus. De meeste andere restaurants zijn gewoon open.

Het menu bij Hummus Asli

Asli heeft een menu wat je van een hummus tent kunt verwachten. Alle traditionele gerechten staan er op. Hummus, ful (gemaakt van Fava bonen), Masabacha (warme kikkererwten met hummus en tahini) en Shakshuka. Naast deze traditionele gerechten Asli ook Kubbeh (Koe-beh). Dit is een gefrituurd balletje van burgul gevuld met gehakt (kan zowel rund, als lam zijn) en kruiden. Een erg lekkere toevoeging op de rest van het eten.

Hoe is de hummus?

Hummus Asli Tel AvivDe hummus smaakt goed en vers. Er zit veel tahini in, wat het geheel een lekkere maar stevige noten-achtige smaak geeft. De hummus wordt (zoals gewoonlijk) geserveerd met zoute augurken, rauwe ui, olijven en een pittig zure saus van citroen en hete peper. De pita die er bij zit is goed vers en luchtig. Overall is het een redelijk goeie hummus, en zijn alle bijgerechten ook goed op smaak. Wanneer je hummus wilt eten en je bent in het Noorden van Tel Aviv, dan is dit zeker een goede optie. Toch is het aan te raden om wanneer je de tijd hebt om ergens anders heen te gaan, om eens in Yafo of op de Carmel Markt te kijken.

De falafel en Kubbeh

De gerechten die je naast de hummus kunt bestellen zijn zeer goed. De falafel is mooi groen van binnen en daarnaast niet te zwaar en goed op smaak. Kubbeh is een bijgerecht dat je niet bij elke hummus zaak kunt vinden. Het is zeker de moeite waard om te proberen. Je eet dit gewoon uit ’t vuistje en kunt het eventueel in de hummus of de tahini dippen. Het vlees is zeer sterk gekruid en de burgul korst is lekker krokant. Dus mocht je bij Asli gaan eten dan zou ik zeker aanraden om zowel de Falafel als de Kubbeh te proberen.

Gepost op
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *